Als ouder wil je natuurlijk niets liever dan dat je kind gezond en gelukkig is. Dat is alleen niet altijd het geval. Spugen, snotneuzen en koorts komen allemaal wel een keer voorbij. Maar er kan zich ook een ernstigere situatie voordoen. Je baan? Die is dan even wat minder belangrijk. Met dit stappenplan weet je precies wat je met je werk kunt regelen als jouw kind ziek is.
In het geval van een ziek kind, kan het drie kanten op. Een onschuldige situatie, een langdurige situatie of een chronische situatie. Voor al deze situaties heb je andere soorten verlof. Een kind met buikpijn dat wil worden opgehaald van de opvang vraagt om een andere aanpak dan een ernstig ziek kind dat langdurige zorg nodig heeft. Of een kind dat regelmatig naar het ziekenhuis moet in verband met een chronische aandoening. Hieronder vind je de drie verschillende situaties met bijpassende stappen!
Zit je net lekker in een vergadering, gaat de telefoon. Je kind is op de opvang of op school en klaagt dat het zich niet lekker voelt. Dat wordt dus eerder naar huis. We noemen dit kort verzuim of calamiteitenverlof. Hoe werkt dat precies?
Soms is een situatie ernstiger dan een snottebel of griepje. Je kind kan ernstig ziek worden of iets overkomen waardoor het langere tijd zorg nodig heeft. In dat geval wil je er natuurlijk zo veel mogelijk voor je kind zijn. Je neemt dan langdurig zorgverlof op.
Dan moet je op regelmatige basis zorg verlenen of naar een arts. We hebben het dan niet meer over calamiteitenverlof of kortdurend zorgverlof. In dit geval ben je mantelzorger.
Nu weet jij waar je recht op hebt als je kind ziek is. Heb je toch nog vragen? Stuur Salim of een van onze andere collega's dan een berichtje. We denken graag met je mee.
Stel 'm via Whatsapp! We zijn bereikbaar van 9:00 - 17:00 (maandag t/m vrijdag).
Chat via Whatsapp